La JSC exigeix la integració tarifària del transport públic al Berguedà i el Solsonès

0
752

La resolució s’ha aprovat per una unanimitat en el I Congrés de la JSC de les Comarques Centrals.

Els i les joves socialistes del Bages, Berguedà i Solsonès exigeixen al Govern de Catalunya la implantació immediata del Sistema Tarifari Integrat al Berguedà i el Solsonès. Actualment, aquestes dues comarques són les úniques de la Província de Barcelona que no gaudeixen d’aquest servei.

Segons els joves socialistes “la integració tarifària va ser una promesa electoral de CiU a les darreres eleccions autonòmiques”. Malgrat això, la seva implementació s’ha tornat a posposar i en la Llei de Pressupostos del 2012 no s’ha inclòs cap partida per fer realitat aquesta promesa, justa reivindicació del territori.

Així ho han fet saber la JSC de les Comarques Centrals a través d’una resolució aprovada per unanimitat en el primer Congrés celebrat aquest passat dissabte, 12 de maig, a Manresa, sota el lema #territorienlluita.

En la resolució, la JSC exigeix el Govern de Catalunya que “realitzi, d’immediat, una modificació pressupostària per tal d’incloure el Berguedà i el Solsonès dins l’àrea del Sistema Tarifari Integrat” i també, que “es permeti als usuaris del Berguedà que viatgen fins a Barcelona comprar un bitllet senzill fins al Bages i, un cop allà, validar una T-10 integrada de 6 zones sense haver de baixar del vehicle.”

Igualtat d’oportunitats i mobilitat sostenible

Jordi Pujals, nou Primer Secretari, ha recordat que “existeix un greuge comparatiu entre els joves berguedans i solsonins amb els de les comarques veïnes, que ja gaudeixen de la integració tarifària” i ha demanat al Govern de Catalunya “igualtat d’oportunitats per tots els joves”.

També ha afegit que s’ha de millorar el transport públic a tot el territori i en especial a les dues comarques de la Catalunya Central. “El transport públic és el mitjà més democràtic i sostenible que existeix”, conclou Pujals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here