Comarques Centrals

La JSC comença la campanya a Berga parlant de formació i ocupació juvenil

Els i les joves socialistes defensen les beques-salari pels ‘ni-ni’ perquè “ningú es quedi enrere” i critiquen la proposta de CiU que els joves “treballin sense cobrar”.

La JSC de la Catalunya central ha donat el tret de sortida a la seva campanya electoral aquest matí a Berga, amb una roda de premsa davant l’Aula de FP del Berguedà, al Polígon de la Valldan. Hi han intervingut Oriol Puig, primer secretari de la JSC al Bages, el Berguedà i el Solsonès i candidat del PSC per Barcelona, i Judit Carreras, alcaldessa d’Olvan, diputada i candidata del PSC per Barcelona.

Puig ha destacat que l’objectiu dels i les joves socialistes és que “tots els joves del país gaudeixin de la mateixa igualtat d’oportunitats, independentment de la ciutat, el barri o la família on hagin nascut”. El candidat de la JSC ha destacat que “la formació és la clau” de les propostes socialistes i ha fet una ferma defensa de la beca-salari pels anomenats ni-ni, joves que no estudien ni treballen: “Si no es formen no només no podran trobar feina durant la crisi sinó que, malauradament, la majoria no trobaran feina mai més”.

“Una segona oportunitat”

Puig nega que l’ajut formatiu pels ni-ni consisteixi a “subvencionar els ganduls”, tal com afirma CiU, i creu que representa “una segona oportunitat” pels joves “que travessen una situació difícil i que es volen esforçar”. A més, ha atacat la proposta de CiU perquè “els joves treballin gratis”: “No volem ser mà d’obra barata, per aquí no passarem!”, ha sentenciat.

Per la seva banda, Judit Carreras ha afirmat que el PSC “està al costat dels joves” i que “treballa i treballarà des del Govern” per oferir-los oportunitats, ja que “ells són el futur del Berguedà, la Catalunya central i el país”. La candidata ha fet un balanç positiu del Govern d’Entesa en l’àmbit de la formació i l’ocupació juvenil, i en aquest sentit ha assenyalat que el lloc escollit per la roda de premsa, davant l’Aula de FP del Berguedà, “no és casual”, sinó que el mòdul formatiu que s’hi imparteix és “un fruit més de l’aposta per la FP del Govern català”.


Berga, 12 de novembre del 2010

Enllaços

Documents adjunts