Comarques Centrals

La JSC Manresa acusa el PP de xenofòbia pel tema dels ‘sense papers’ empadronats

La Joventut Socialista creu que “el senyor Javaloyes, igual que l’alcalde de Vic, té por que Plataforma per Catalunya li robi els vots”.
Jonatan Triviño
Jonatan Triviño, primer secretari de la JSC Manresa.

La Joventut Socialista de Manresa creu que el PP de la ciutat està fent un discurs xenòfob i irresponsable sobre immigració. Els i les joves socialistes llancen aquesta acusació després de saber que els populars presentaran una moció al proper Ple municipal perquè l’Ajuntament comuniqui a la Delegació del Govern les dades dels estrangers sense papers que s’empadronin a Manresa.

“El senyor Javaloyes diu que no vol negar l’empadronament a ningú, però sap perfectament que la seva proposta dissuadiria els sense papers d’inscriure’s al padró, la qual cosa els deixaria sense serveis bàsics com la sanitat o l’educació”, afirma Jonatan Triviño, primer secretari de la JSC Manresa. “Estem parlant de persones, i es tracta d’una qüestió humanitària i de cohesió social que cal afrontar amb cautela i responsabilitat”, afegeix.

Triviño creu que “al senyor Javaloyes, igual que a l’alcalde de Vic, no el preocupa la cohesió social”, sinó que “l’únic que el preocupa és que Plataforma per Catalunya li pugui robar un bon grapat de vots”. La JSC, a més, creu que l’Ajuntament de Manresa ja compleix la llei: “No és competència dels consistoris fer aquest tipus de comunicacions perquè l’Estat ja té uns mecanismes d’expulsió establerts”, recorda el primer secretari.

Els i les joves socialistes de Manresa insten el Govern municipal “a seguir treballant per la integració dels nouvinguts i per la cohesió social de la ciutat, amb responsabilitat i bons resultats, tal com ha fet fins ara”, conclou Triviño.

Etiquetes