La JSC Manresa celebra la creació de la residència universitària

0
304

Artícle extret del diari Regió7 del dimecres 26 de Gener

GEMMA CAMPS/ CARDONA Com un Lego. Així és com es muntarà la residència d’estudiants de Manresa situada darrere la FUB. Els 67 pisos de 45 m2 cadascun que la conformaran s’estan fabricant des del mes passat a la planta de l’empresa Compact Habit, a Cardona. La previsió és acabar-los el febrer i entre abril i maig, transportar-los a Manresa en camions. Un per pis. El muntatge es preveu que duri uns deu dies.

El curs vinent els estudiants que ho vulguin ja podran allotjar-se a la nova residència que, a banda dels 67 habitatges (distribuïts en baixos més quatre pisos), disposarà de vuit mòduls més per a serveis comuns (sala d’estudi, sala de TV, gimnàs, bugaderia, consergeria i cafeteria). El lloguer: uns 250 euros mensuals per pis, que pot ser compartit per dues persones. Els habitatges arribaran amb el bany i la cuina instal·lats i fins i tot les barres per a les cortines. Caldrà posar-hi els mobles i electrodomèstics (que es podran llogar, com el servei de neteja) i entrar-hi a viure. A fora, la construcció inclou fer-hi un aparcament a cel obert per a 44 cotxes i per a 67 bicicletes.

Ahir al migdia es va organitzar una visita a l’empresa Compact Habit, a Cardona, per veure el procés de construcció dels pisos. Hi van participar l’alcalde Josep Camprubí; les regidores Àngels Mas (Urbanisme) i Sònia Díaz (Educació), i responsables de l’empresa, entre els quals el director general de l’empresa, Josep Armengol, que va guiar la visita.

El recorregut va permetre seguir a peu la cadena de muntatge per fer els mòduls prefabricats. Des de la part inicial, quan es fa el xassis de formigó (amb una maquinària creada per l’empresa per realitzar aquesta feina), passant pel laboratori on es fa el llibre de cada mòdul, una mena de biografia amb tota la seva informació; fins a la part on es pinten i posen les instal·lacions i els acabats, al gust del promotor. Cada dia es fan dos habitatges sencers. Això vol dir que la residència s’haurà fet amb dos mesos de producció.

Camprubí va remarcar el component “innovador” de fer la residència d’estudiants amb mòduls prefabricats. Una residència, va dir, que “fa molts anys que la ciutat requeria i necessitava”.

Armengol va explicar la gènesi de Compact Habit (iniciativa empresarial de la manresana Constructora d’Aro que, al mateix temps, forma amb la barcelonina Visoren l’empresa Compact Visoren SL, que va aconseguir la concessió de l’Ajuntament per fer la residència). Entre altres, va destacar que els mòduls d’edificació industrialitzada utilitzats fins ara per fer sengles residències d’estudiants a Sant Cugat i Girona, una residència d’avis a Reus i una promoció de pisos de protecció oficial a Banyoles, “han aconseguit la certificació energètica A, que en l’edificació és excepcional”. Les properes feines: 84 mòduls per a consultoris mèdics dins l’ampliació de l’Hospital Josep Trueta de Girona i els nous equipaments residencials del CAR Sant Cugat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here