La JSC, contra el bisbe de Solsona per criticar la llei de l’avortament i els matrimonis homosexuals

0
531

Els i les joves socialistes de la Catalunya Central demanen a Xavier Novell que defensi “la llibertat de les dones” i “la igualtat de totes les persones davant la llei”.

Els i les joves socialistes reproven les recents declaracions públiques de Xavier Novell, bisbe de Solsona, en què critica l’actual llei de l’avortament i els matrimonis homosexuals. Oriol Puig, primer secretari de la JSC al Bages, el Berguedà i el Solsonès, defensa l’actual llei de l’avortament, aprovada pel Govern socialista, i respon a Novell que “les dones han de tenir llibertat de decisió sobre la seva maternitat, sempre dins d’uns límits raonables que la pròpia llei ja estableix”.

Pel que fa als matrimonis entre persones del mateix sexe, que Novell no considera que siguin realment un matrimoni, Puig demana al bisbe que defensi “la igualtat de totes les persones davant la llei, i no l’existència de ciutadans de primera o de segona categoria segons la seva orientació sexual”. El jove socialista creu que “totes les persones, amb independència de la seva condició, tenen dret a formar una família”, i que això “no es tracta d’una postura necessàriament política, sinó de defensa dels drets humans”.

Laïcistes, però respectuosos

Puig no vol que s’interpreti la postura de la JSC com un atac anticlerical: “La nostra organització és laïcista, però respectuosa amb les creences de cadascú; de fet, molts socialistes compartim els valors de l’humanisme cristià”, aclareix. “Simplement, nosaltres no diem als jerarques de l’Església catòlica com han de viure i, per tant, no acceptarem que ells intentin tutelar les consciències de la ciutadania”, conclou Puig.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here