8 de Març: Dia Internacional de la Dona

0
313

Manifest de la Joventut Socialista de Catalunya

Celebrem any darrera any el Dia Internacional de la Dona, i avui arribem als 100 anys desde la primera celebració. Per aquest motiu, volem recordar aquests anys de lluita de les dones pels seus drets, els qual podem gaudir avui en dia. Donem les gràcies a les nostres avantpassades per començar el crear el camí cap la igualtat real de les dones, pel qual encara caminem.

Encara que ens volen fer creure que vivim en una societat igualitària, no és cert. Diàriament es viuen situacions de desigualtats i discriminacions cap a la dona, només amb el motiu de ser dona; I sembla que això hi ha governs que encara no ho tenen present. L’exemple clar sobre la falta de conscienciació, o simplement no voler la igualtat entre homes i dones, ho tenim a casa. El nou govern de la Generalitat dirigit per CIU, característic per les seves polítiques conservadores que afavoreixen al patriarcat, només a demostrat tindre un únic propòsit dintre de les polítiques socials i d’igualtats, donar passos cap enrere, i justificar-ho per motius econòmics.
No podem deixar que els nostres drets i els nostres avenços en polítiques socials siguin reduïts fins a un punt insignificant, a més per motius injustificats.
Reivindiquem el lloc que li correspon a la dona dintre de la nostra societat, i amb més força que mai, degut a la situació actual que estem vivint.

Avui també volem ondejar la bandera per les fites assolides. El més important és la conscienciació de la societat cap l’existència de desigualtats i discriminacions presents en l’actualitat, i que el model de patriarcat no és l’ideal.
Com a joves no hem d’oblidar les eines que ens són útils per arribar a les nostres fites: com l’empoderament de la dona present als últims temps com a eina de pes; la coresponsabilitat a la vida privada fent partícip als homes d’aquest àmbit el qual sempre ha estat reservat per les dones; i no excloure de la lluita per la igualtat d’oportunitats als nostres companys homes cada vegada més participatius i solidaritzats amb la nostra causa.

Com a commemoració del Dia Internacional de la Dona la JSC:
Demana no més retrocessos en polítiques d’igualtat, com la retallada dels avenços fets a la Generalitat o com la desaparició del Ministeri d’igualtat (adhesió al Ministeri de Sanitat).
Reivindica la presencia de les dones en les preses de decisions, i el trencament del sostre de vidre.
Fomenta la participació dels homes en la lluita per la igualtat d’oportunitats, evitant l’exclusivitat femenina.
Denúncia la gran lacra social, no tan sols al nostre país, que és la violència masclista.
Aposta per una coeducació per arribar a una igualtat efectiva entre homes i dones, per a que puguin créixer en igualtat de oportunitats i condicions.

Com a joves som el present i el futur de la nostra societat, per tant hem de recordar tal dia com avui cada any per reivindicar i conscienciar sobre la nostra lluita per arribar a la igualtat real.

JOVES IGUALITARIS,
JOVES AMB SENY.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here